| 500 g courgettes500 g aubergines
 1 kg aardappelen
 500 g pommodore
 1,5 kg gehakt
 2 grote uien fijngesneden
 1,5 kop olijfolie
 4 koppen zonnebloemolie
 1 eetlepel boter
 1/2 kop peterselie fijngesneden
 1 kop geraspte kaas
 1 kop wijn
 peper en zout
 voor de bechamelsaus:
 2 liter volle melk
 9 eetlepels meel
 3 eieren
 4 eetlepels boter
 1 kop geraspte kaas
 peper, zout
 | 
		
			| De oven voorverwarmen op 
			200ºC. De courgettes en aubergines wassen, in plakken snijden (in de 
			lengte) en met wat zout bestrooien. De aardappelen schillen en in 
			plakjes snijden en frituren in de frituurpan. De plakjes aubergine 
			en courgette in de zonnebloemolie bakken in een koekenpan. Daarna op 
			keukenpapier leggen, zodat het vet eruit trekt. De ui fruiten in 
			olijfolie en dan het gehakt toevoegen en rul bakken. Daarna de wijn, 
			pommodore, de peterselie, peper en zout toevoegen. Tien minuten 
			laten smoren.De bechamelsaus maken: Laat de boter met een half theelepeltje zout 
			en peper smelten, het meel toevoegen onder goed roeren met een 
			garde, als dit een glad papje is, in een keer de 2 liter melk erbij 
			gieten en heel goed blijven roeren tot het kookt, dan de pan van het 
			vuur nemen en de eieren en de geraspte kaas erbij doen, dit goed 
			door elkaar roeren met een garde.
 Een flinke ovenschaal invetten met boter en op de bodem naast elkaar 
			de plakjes aardappel leggen. Hierop wat van de geraspte kaas 
			strooien en een laag courgettes erbovenop. Nu de helft van het 
			gehakt erover verdelen en weer wat geraspte kaas. Weer een laagje 
			aardappelen, kaas, de aubergines en de andere helft van het gehakt 
			in de ovenschaal doen. Weer wat geraspte kaas. De bechamel saus op 
			dit geheel schenken en hierover wat geraspte kaas strooien. De 
			schaal in het midden van de oven zetten. Na ongeveer een half uur is 
			de Mousaka klaar, als de bovenkant een beetje bruin is geworden.
 
 |