| Verwarm de oven voor op 
			200ºC.Vet een ovenschaal in.
 Snijd de geschilde aardappelen, de courgettes en de aubergines in 
			plakken.
 Pel en snipper de ui en de knoflook
 Verhit wat olijfolie in een braadpan en bak achtereenvolgens de
 aardappelschijfjes, de courgetteplakjes en de aubergineplakjes aan 
			beide
 kanten mooi bruin.
 Fruit dan de ui met de knoflook, voeg het gehakt toe en bak dit rul.
 Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
 Hak de oregano fijn, voeg die met de tomaten aan het gehaktmengsel 
			toe en
 breng op smaak met zout en peper.
 Verwarm het klontje boter in een pan en roer de bloem erdoor.
 Voeg al roerend langzaam de melk toe, neem de pan van het vuur en 
			klop er de
 eieren en de helft van de kaas door.
 Vul de ovenschaal in laagjes: eerst de aardappelschijfjes, dan de 
			helft van
 het gehaktmengsel, de aubergineplakken, de rest van het gehakt en 
			als laatste
 de courgetteplakken.
 Giet de kaassaus erover en bestrooi met de rest van de geraspte 
			kaas.
 Bak de moussaka in de oven in 30 minuten af.
 Als je in Griekenland op vakantie bent geweest, moet het je haast 
			wel zijn
 opgevallen dat er in de winkels en op de markt qua groente niet veel 
			keus is.
 Aubergines, courgettes, uien, knoflook en als je mazzel hebt, wat 
			tomaten.
 Dat moussaka een typisch Grieks gerecht is, zul je dan ook wel 
			begrijpen.
 Gelukkig kun je er wel veel fruit kopen, zoals druiven, meloen, 
			sinaasappels,
 perziken en abrikozen, zodat je genoeg vitaminen kunt binnenkrijgen.
 
 |