| 500 g mager 
			lamsgehakt2 gesnipperde uien
 1/4 theelepel zout
 versgemalen zwarte peper
 4 eetlepels olie
 1/2 liter runderbouillon
 1/4 kop gele spliterwten (een nacht geweekt en daarna uitgelekt)
 1/2 kop fijngehakte amandelen
 1/2 kop fijngehakte pistachenoten
 125 g gedroogde, gehakte abrikozen
 125 g gedroogde, gehakte pruimen
 | 
		
			| Hak de amandelen 
			en de pistaches niet te fijn.Doe het gehakt, de ui, zout en peper in een kom.
 Meng alles goed door elkaar en vorm van het mengsel balletjes.
 Bak die in 2 eetlepels olie mooi bruin.
 Doe de bouillon met de geweekte spliterwten erbij en breng het 
			geheel aan de kook.
 Zet het vuur lager en laat het afgedekt 40 minuten sudderen.
 Verhit intussen nog 2 lepels olie in een koekenpan en bak de noten 
			en de gedroogde vruchten lichtbruin.
 Doe ze daarna bij de vleesballetjes en laat zonder deksel nog 40 
			minuten koken.
 Breng het gerecht over op een voorverwarmde schaal en dien het op 
			met rijst of gierst.
 
 |