| 1 rode ui 2 grote tenen knoflook, fijngesneden
 1 grote rode of gele paprika, zaad verwijderd en in ruitjes van 2 cm
 1 kleine venkelknol of 2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
 1 grote courgette, in dikke plakjes
 2 eetl. olijfolie
 280 g artisjokhart op olie (potje)
 1 theel. gedroogde oregano
 1 theel. paprikapoeder of milde chilipoeder
 1/2 theel. komijnpoeder
 400 g kleingesneden tomaten uit blik
 400 g rode kidneybonen of pintobonen uit blik, uitgelekt en 
			afgespoeld
 200 g magere kwark
 1 1/4 dl halfvolle melk
 85 g pittige kaas, geraspt
 2 eetl. gedroogd volkorenbroodkruim
 | 
		
			| Verwarm de oven voor op 
			200ºC/gasstand 6. Snijd de ui overlangs doormidden en vervolgens in 
			dunne partjes. Doe deze samen met knoflook, paprika, venkel (of 
			bleekselderij) en courgette in een plastic zak en voeg olijfolie 
			toe. Schud even, zodat de stukken groente licht ingevet worden, en 
			leeg de zak boven een ondiepe ovenschaal. Voeg de uitgelekte artisjokharten toe en schep de groenten door 
			elkaar. Oregano, paprika- of chilipoeder en komijn erover strooien. 
			Goed mengen en de groenten 15 minuten in de oven roosteren.
 Tomaat en bonen toevoegen. Goed mengen en de schaal nogmaals 10 
			minuten in de oven zetten.
 Intussen kwark en melk vermengen en over de groenten verdelen. 
			Geraspte kaas vermengen met broodkruim en dit erover strooien. Zet 
			de ovenschaal nog 10-15 minuten in de oven tot het bovenlaagje mooi 
			kleurt.
 
 |