| Verwarm de oven voor op 
			200ºC.Bak het gehakt in een koekenpan met antiaanbaklaag rul, voeg hier de
 Mexicaanse kruiden en de koffie aan toe en laat dit 10 minuten op 
			laag vuur
 staan.
 Meng de bonen door de zure room.
 Leg een bloemtortilla in een passende springvorm en verdeel hier een 
			laagje
 gehakt over.
 Leg hierop weer een bloemtortilla met daarop een laagje bonen-room.
 Leg op de volgende tortilla een laagje salsa en ga zo door.
 Bestrooi de laatste tortilla met de geraspte kaas.
 Zet de bonenschotel circa 15 minuten in de oven tot de vulling door 
			en door
 warm is en de kaas is gesmolten.
 Serveer met een tomatensalade.
 Ik kook erg graag recepten uit de Mexicaanse keuken. Vaak maak ik 
			taco's, maar
 bloemtortilla's zijn ook niet te versmaden.
 In dit recept heb ik ze opgestapeld tot een taart met vulling 
			ertussen, maar
 je kunt de vulling er ook heel goed in oprollen, deze met kaas 
			bestrooien en
 in de oven zetten. Gehakt is erg lekker als vulling, maar je kunt 
			het ook een
 keer afwisselen met kip of stoofvlees met Mexicaanse kruiden.
 
 |