| Voorbereiden:Kook de aardappels in water met zout in 20 minuten gaar. Boen de 
			citroen schoon. Rasp de schil en pers de vrucht. Meng de helft van 
			de citroenrasp met het citroensap, de pesto, 2 eetlepels olijfolie, 
			versgemalen peper en zout. Bestrijk de ribkarbonades met deze 
			marinade. Snijd de rucolablaadjes iets kleiner.
 Bereiden:
 Leg de ribkarbonades 12 minuten op een rooster onder een hete grill. 
			Keer ze regelmatig om. Gebruik eventueel een grillpan. Giet de gare 
			aardappelen af. Voeg 1 eetlepel olijfolie, de rest van de 
			citroenrasp, de zure room, peper en zout toe en maak er puree van. 
			Schep de rucolablaadjes door de hete puree. Verwarm de stamppot 
			hierna niet meer. Serveer het gerecht met de in reepjes gesneden 
			tomaatjes erop met de karbonades.
 Variatie:
 In plaats van rucola of in reepjes gesneden ijsbergsla is veldsla 
			ook heel lekker. Schep eens miniblokjes belegen kaas door de 
			stamppot.
 
 |