| Deze pittige en hartige 
			soep is stevig, heerlijk en voedzaam, vooral in de winter! Ideaal 
			als vegatarische maaltijd.1 el olijfolie
 2 uien, fijngehakt
 2 fijngesneden teentjes knoflook
 1 tl versgeraspte gember
 1,5 liter water
 200 g rode linzen
 1 blik (400 g) uitgelekte kikkererwten
 400 g kidneybonen
 1 blik (400 g) fijngehakte tomaten
 3 wortels, in stukjes gesneden
 3 stengels bleekselderij, in blokjes gesneden
 1 tl garam masala
 1 1/2 tl gemalen kardemom
 1/2 tl gemalen cayennepeper
 1/2 tl gemalen komijn
 | 
		
			| Doe de olijfolie in een 
			grote pan en hierin de ui, knoflook en gember gedurende 5 minuten 
			aanbakken. Voeg water, kidneybonen, kikkererwten, tomaten, wortels, 
			bleekselderij, garam masala, kardemom, cayennepeper en komijn toe. 
			Breng het aan de kook en laat het een paar minuten koken, zet daarna 
			het vuur lager en laat het 1 tot 1,5 uur zachtjes koken, totdat de 
			bonen zacht zijn.
 Pureer de helft van de soep met een staafmixer of keukenmachine en 
			giet dit terug bij de rest van de soep. Roer goed en serveer direct.
 
			 |