| Heerlijk krokant 
			knapperige aardappels met een goudbruine glans. Succes gegarandeerd!1 kg bloemige aardappels, 1½ theelepel rozemarijn, 4 eetlepels 
			lichte olijf- of zonnebloemolie, 1½ theelepel paprikapoeder, 
			zeezout, versgemalen peper
 | 
		
			| Verwarm de oven 
			voor op 190ºC. Was of borstel de aardappels schoon en snijd ze in 
			grote stukken. Doe ze in een grote pan met kokend water. Voeg wat 
			zout toe en roer goed door elkaar. Breng het water weer aan de kook, 
			leg het deksel op de pan en laat de aardappels 4 minuten zachtjes 
			koken. Niet langer want anders worden ze te gaar en gaan brokkelen.Doe de olie in een bakblik en zet alvast 5 minuten in de oven om 
			door te warmen. Schep de aardappels in een zeef of ijzeren vergiet 
			en schud even voorzichtig heen en weer zodat de buitenkant wat ruwer 
			wordt. Hierdoor bakken de aardappels krokanter in de oven. Let wel 
			op dat de stukjes aardappel heel blijven.
 Leg de aardappelstukjes voorzichtig terug het bakblik, roer met een 
			metalen lepel zodat de olie goed over de aardappels verdeeld wordt. 
			Bestrooi met paprikapoeder en de rozemarijn en bak ze, zonder om te 
			scheppen in ongeveer 1 uur en 15 minuten krokant en goudbruin. 
			Besprenkel de aardappels met zeezout, versgemalen zwarte peper en 
			serveer direct. Lekker met een komkommersalade. (zie recept 
			komkommersalade) Als vlees erbij, b.v. een slavink, blinde vink, 
			karbonade, kipfilet of biefstuk.
 
			 |