Sushi van haring en aardappel

Ingrediënten voor 4 personen:

3 grote, langwerpige aardappels (vastkokers)
3 haringen
ca. 2 eetl. geraspte mierikswortel (uit een potje)
1 bakje tuinkers

Bereiding:

Schil de aardappels. Halveer de schoongemaakte haringen. Er liggen nu 12 stukken haring klaar.
Kook de hele aardappels in ongeveer 20 minuten gaar. Laat ze uitlekken en stoom ze droog. Laat de aardappels afkoelen en snijd ze in de lengte doormidden. Snijd deze halve aardappels nog een keer in de lengte doormidden. Er liggen nu 12 aardappelparten. Leg op elk bord 3 parten aardappel met een platte kant op het bord en de bolle kant naar boven gericht. Houd tussen de aardappels ruimte vrij. Besmeer de bolle kant met een kleine beetje mierikswortelsaus. Leg er een stuk haring bovenop. Leg tussen de stukken aardappel een toefje tuinkers.
Tip:
Maak zelf mierikswortelroomsaus. Meng door 2 eetlepels crème fraîche ongeveer 1 theelepel wasabi (Japanse groene mierikswortel). Wasabi is te koop in tubes en potjes. Gebruik eventueel kant-en-klare voorgekookte plakjes aardappel.
Variatie:
Vervang de stukjes haring door reepjes gerookte zalm of ansjovis uit blik. Vervang de mierikswortelsaus door crème fraîche die op smaak is gebracht met versgemalen peper.

Bron: www.boodschappen.nl

Voor morgen eet lekker !