French Burgers/Le Hamburger (uit Le Drugstore op de Champs Elysées)

Ingrediënten en Bereiding voor 2 hamburgers:

Snij 1 grote ontvelde tomaat in 8 plakken. Rooster 2 hamburgers en bestrooi met zout en peper. Rooster dan de tomaat en bestrooi met zout en peper. Beleg de onderste helft van de bolletjes met blaadjes rauwe spinazie, doe de tomaat erop, dan de hamburger met Béarnaisesaus en bieslook, dan de bovenste helft van de bollen.

Béarnaisesaus:
Kook 2 lepels dragonazijn met 3 lepels water. Voeg 3 lichtgekneusde zwarte peperkorrels, een klein gesnipperd uitje en ½ verkruimeld laurierblad toe. Kook in tot er 2 lepels vocht over is. Zeven, af laten koelen.
Klop 2 dooiers los, doe het vocht erbij en klop au bain marie tot het bindt. Klop dan 125 g boter op kamertemperatuur (in 6 stukjes) erbij. Neem na het 5e stukje van het waterbad af en klop het 6e stukje er zo bij. Klop tot de saus glanst. Niet boven de 80° laten komen!
Eventueel afmaken met zout en witte peper.

Voor morgen eet lekker !