Gehaktballetjes met Chinese kool

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g mager varkensgehakt
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
1 ei
2 theelepels droge sherry
1 theelepel gemberpoeder
1 eetlepel maïzena
zout
peper
3 eetlepels olie
500 g schoongemaakte en in brede repen
gesneden Chinese kool
3 dl bouillon
2 eetlepels sojasaus

Bereiding:

Vermeng het gehakt in een kom met de kleingesneden ui, het ei, de sherry, het gemberpoeder, de maïzena en wat zout en peper. Kneed alles goed dooreen en vorm van het gehaktmengsel acht ballen. Verhit de olie in een pan en bak hierin de gehaktballen rondom mooi bruin. Neem de gehaktballen uit de pan en houd ze apart. Fruit de repen Chinese kool in de in de pan achtergebleven olie onder voortdurend omscheppen 5 minuten. Leg de helft van de gefruite Chinese kool in een pan. Voeg de gehaktballen toe en dek deze af met de rest van de Chinese kool.
Schenk de bouillon en de sojasaus in de pan. Breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag en laat alles 20 minuten zachtjes koken tot de gehaktballen en de kool volkomen gaar zijn.

Voor morgen eet lekker !