Gemassereerde rode vruchten met yoghurt

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g verse rode bessoorten (aardbeien, frambozen, St-Jansbessen
braambessen enz.)
1 citroen
75 g griessuiker
l dl Triple Sec (of Cointreau)
25 g amandelschilfers
4 dl volle yoghurt
4 blaadjes munt

Bereiding:

Was de verschillende rode bessoorten, verwijder de steeltjes en snijd de aardbeien eventueel in stukjes. Was de citroen en schil hem heel dun (eventueel met een dunschiller). Let er wel op dat u zo weinig mogelijk wit mee schild want dit smaakt erg bitter. Snijd de schil in ragfijne reepjes. Pers het sap uit de citroen en voeg dit, samen met de griessuiker, de Triple Sec en de
citroenschilreepjes, bij de bessen. Plaats deze gedurende ca. 2 uur in de koelkast. Rooster ondertussen de amandelschilfers in een droge pan en laat ze afkoelen. Giet het sap van de bessen
door een zeef en vermeng het met de yoghurt. Giet de vruchten-yoghurt op 4 borden, verdeel er de bessen over en bestrooi met de amandelschilfers. Versier tenslotte met een takje
munt en drink er een glaasje Sauternes, Barsac of Champagne demi-sec bij.

Voor morgen eet lekker !