Flensjes cupido

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de flensjes:
375 g bloem
ruime 1/2 l melk
5 eieren
1 koffielepel griessuiker
1 mespuntje zout
boter
6 bolletjes vanilleroomijs
amandelschilfers
bloemsuiker
Voor de saus:
150 g pure chocolade (fondant)
2 dl melk
1½ eetl. room
45 g griessuiker
boter

Bereiding:

De dag voordien:
De flensjes:
Vermeng in een kom de bloem met de melk. Daarna de eieren, 2 eetlepels
gesmolten boter en de andere ingrediënten erbij mengen tot een glad beslag. Bak de flensjes.
Rooster de amandelschilfers in een droge pan.
De saus:
Smelt de chocolade in een warmwaterbad. Breng in een ander pannetje de melk en de room samen aan de kook.
Voeg de suiker, de gesmolten chocolade en 15 gr gesmolten boter toe.
Laat nog eventjes doorkoken.
De dag zelf:
Warm 2 flensjes en de chocoladesaus op. Vul de flensjes met 2 bolletjes vanilleroomijs. Plooi ze dicht en strooi er bloemsuiker en (geroosterde) amandelschilfers over. Serveer de chocoladesaus er apart bij. Dien op met koffie en een zoete wijn, zoals een Sauternes.

Voor straks eet lekker !