Chocolademascarpone met sinaasappel

Ingrediënten voor 4 personen:

75 g fondant chocolade
125 g suiker
4 eetl. water
400 g mascarpone
1 blaadje gelatine (3 g)
2 sinaasappelen
2 eetl. likeur (Grand Marnier)
enkele topjes citroenmelisse
olie

Bereiding:

Schaaf de chocolade fijn en smelt hem met 75 g suiker en 3 el water op een zacht vuurtje. Laat afkoelen en vermeng met 250 gr uitgelekte mascarpone.
Bekleed de binnenzijde van 4 cilinders met ingeolied boterhampapier van 5 cm hoog, plaats ze op 4 dessertbordjes en vul ze met de chocolademascarpone. Plaats de cilinders in de koelkast en week daarna de gelatine in koud water. Rasp de schil van een halve sinaasappel zo dun mogelijk. Vermijd het wit, omdat dit een bittere smaak geeft.
Doe de sinasrasp in een pannetje met 50 g suiker en 1 el water.
Laat het smelten op een zacht vuurtje en los er de geweekte gelatine in op. Roer het mengsel goed en laat het dan afkoelen. Vermeng het daarna met de rest van de mascarpone en de grand marnier.
Verdeel dit over de vier vormpjes als tweede laag.
Plaats de vormpjes 2 uur in de koelkast.
Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Haal de gerechten uit de vormpjes en verwijder het papier. Schik er de sinaasappelpartjes rond er garneer de kaasjes met een topje citroenmelisse.
Tip: Als cilindervormpjes kunt u kleine blikjes van tomatenpuree gebruiken waaruit u de bodem verwijdert. Het bekleden met reepjes boterhampapier van 5 cm hoog is nodig om de oxydatie te voorkomen.

Voor morgen eet lekker !