Zuurkoolschotel uit de Römertopf

Ingrediënten voor 4 personen:

De römertopf in een niet voorverwarmde oven van 250 g, 2 uur laten staan.
- 500 g zuurkool
- 500 g aardappelen
- 4 stukken kipfilet of kippenpoten of casselererib
- 3 bouillonblokjes
- kummel
- 2 uien
- laurierblaadje
- kruidnagelen
- halve liter bouillon (evt de helft witte wijn)

Bereiding:

Römertopf een half uurtje in koud water zetten.

Ondertussen 1 ui klein snijden, de ongeschilde en gewassen aardappelen in schijfjes snijden, de kipfilet in grote stukken snijden.
Half liter water koken en de bouillonblokjes erin oplossen.
Op de bodem van de römertopf de gesneden uien leggen, daar bovenop 250 g zuurkool, bestrooien met kummel en een beetje zout, de stukjes kip er tussen leggen, en daar bovenop de schijfjes aardappelen.
Dit allemaal herhalen.
Er bovenop een hele gepelde ui, daarin steek je een laurierblaadje en wat kruidnagels.
Dit overgieten met de bouillon.
Serveertips:
Dit is een recept uit Straatsburg.

Voor morgen eet lekker !