Groene tagliatelle met stoofvlees

Ingrediënten voor 4 personen:

600 g runderstoofvlees
4 eetlepels olijfolie
2 uien
3 teentjes knoflook
1 wortel
1 stengel bleekselderij
peper, zout
2 blaadjes laurier
2 dl rode wijn
2 eetlepels tomatenpuree
400 g groene tagliatelle
50 g verse geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding:

Bak het vlees in de olijfolie aan.
Pel de uien en de knoflook en hak ze grof.
Snijd de wortel en de selderij in *brunoise.
Voeg de groenten, uien en knoflook bij het vlees en laat ze enkele minuten mee stoven.
Kruid met peper, zout en laurier, giet de wijn erbij en laat die 1 minuut uitdampen.
Roer de tomatenpuree erdoor en laat alle 2 uur heel zachtjes stoven.
Kook de tagliatelle in water met een beetje zout beetgaar, giet ze af en schep de saus erop.
Dien op met geraspte Parmezaanse kaas. *Brunoise is een culinaire vakterm voor alles wat eetbaar is en in blokjes gesneden wordt. Vaak worden de blokjes even in boter, vet of olie bruin gebraden.

Voor morgen eet lekker !