1 á 1½ pond
rundvlees (biefstuk) in reepjes gesneden
1 1/2 eetl. bloem
zout, peper
1 theel. tijm
1 pond champignons in plakjes
1 ui , gesnipperd
1 theel. knoflookpasta
1 eetl. boter
1 dl gezeefde tomaten (blok)
1 dl runderbouillon
½ theel. suiker
1/4 l crème fraîiche
2 eetl. peterselie |
Meng de bloem, zout,
peper en tijm door elkaar en bestrooi hiermee het in smalle reepjes
gesneden vlees.
Fruit de ui in de hete olie en schep er de knoflook en de
champignons doorheen.
Schep dit mengsel uit de hete olie en bak er de reepjes vlees in tot
ze bruin zijn.
Voeg de gezeefde tomaten en de bouillon toe.
Meng er het zout en de suiker doorheen, roer de crème fraîche
erdoorheen en voeg het gefruite ui mengsel toe.
Strooi er vlak voor het opdienen de fijngehakte peterselie overheen.
|