Tomaten- paprikaquiche

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de deegbodem:
100 g volkorenmeel
mespunt zout
50 g plantaardig vet
weinig koud water
Voor de vulling:
25 g boter
1 ui, fijn gesnipperd
1/2 groene paprika, in dunne reepjes
1/2 rode paprika, in fijne reepjes
2 tomaten, in dunne plakjes
3 eieren
2.8 dl room
zout en peper
2 eetl. Parmezaanse kaas

Bereiding:

Het meel met het zout in een kom doen.
Met behulp van twee messen het vet in het meel kleinsnijden tot het mengsel op fijn broodkruim lijkt.
Het water toevoegen en het meelmengsel tot een deegbal kneden.
Het deeg uitrollen en hiermee een quicheschaal (20 cm doorsnee) bekleden.
Een paar gaatjes in de deegbodem prikken en de bodem 15 minuten in de oven bakken. Oven op 180ºC./gasstand 4.
Uit de oven halen.
Intussen de boter in een braadpan verhitten en de stukjes ui en reepjes paprika net zacht bakken.
Het ui-paprikamengsel over de deegbodem verdelen en de plakjes tomaat daarop leggen.
De eieren loskloppen en room, zout en peper toevoegen.
Het eimengsel over de groenten gieten en alles bestrooien met de kaas.
De quiche in 35-40 minuten in de oven goudbruin bakken.

Voor morgen eet lekker !