Rijst met varkensvlees

Ingrediënten voor 4 personen:

2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel droge sherry
1 theelepel honing
2 uitgeperste teentjes knoflook
2 theelepels geraspte gemberwortel
2 theelepels maïzena
zout
500 g in reepjes gesneden magere varkenslappen
250 g rijst
5 dl water
3 eetlepels olie

Bereiding:

Vermeng de sojasaus in een schaal met de sherry, de honing, de uitgeperste teentjes knoflook, de geraspte gemberwortel, de maïzena en wat zout. Voeg de reepjes vlees toe en schep alles goed dooreen. Laat het vlees 30 minuten marineren. Kook intussen de rijst: Breng het water met de rijst en wat zout in een pan aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de rijst ca. 20 minuten zachtjes koken tot hij gaar en droog is. Houd de rijst warm. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de reepjes gemarineerd vlees snel rondom
lichtbruin. Voeg de marinade toe en laat alles onder regelmatig omscheppen 10
minuten zachtjes sudderen. Leg de rijst op een schaal en verdeel er het vleesmengsel over.

Voor morgen eet lekker !