Boter bij de vis

Ingrediënten voor 2 personen:

300 g worteltjes
350 g krielaardappels
200-300 g kabeljauwfilet
2 eetlepels citroensap
Knorr Finesse Vis-Dillesaus
Knorr Groente Rijk Lente-ui-Peterselie

Bereiding:

Kook de gewassen worteltjes in 15-20 minuten en krielaardappelen in ongeveer 10 minuten gaar.
Laat de vis net onder water met zout, peper, citroensap en een scheutje witte wijn in 8-10 minuten gaar worden.
De kooktijd is afhankelijk van de dikte van de moot en of de vis vers of bevroren is.
Maak de Finesse Vis-Dillesaus volgens de gebruiksaanwijzing.
Giet de aardappels en de wortels af. Verwarm in een pan een klontje boter, 2 eetlepels water en de inhoud van het zakje Groente Rijk Lente-ui-Peterselie en schud hier de worteltjes door.
Leg de vis op een schaal of op borden en schep de saus erover.
Hieper de pieper: Eet de vis met kruimige aardappels of met aardappelpuree.
Vismaatje: Gebruik andere soorten vis zoals bijvoorbeeld koolvis, schelvis, schol, zeewolf.
Optutten: De aardappels zijn extra lekker met een klontje boter en gesnipperde peterselie.
Wijn bij het water: Vervang bij de saus 1 dl. water door witte wijn.

Bron: De recepten van de KNORR kookflop, verse 2.0.

Voor morgen eet lekker !