Tortellini met rode saus

Ingrediënten voor 2 personen:

200 g verse tortellini met kaas of vlees
3 sjalotten
1 kleine courgette
1 eetlepel olijfolie
1/2 potje Sugo ai Peperoni e Melanzane (te koop bij o.a. Auchan), maar ook
zelf te maken (zie hieronder)
Voor de zelfgemaakte saus:
1 rode paprika
1/2 aubergine
2 rijpe tomaten
1 ui
1 eetlepel wijnazijn
2 eetlepels room
1 theelepel suiker
rozemarijn, tijm
zout, peper
1 eetlepel olijfolie

Bereiding:

Kook de tortellini in ruim water met zout gaar. Dit duurt ongeveer een
kwartier, afhankelijk van de versheid. Proef even en laat ze, als ze gaar zijn, in een zeef uitlekken.
Doe ze daarna terug in de pan om ze warm te houden.
Snipper de sjalotten en bak ze in een diepe koekenpan zachtjes aan.
Snijd de courgette in kleine blokjes, doe die bij de sjalotten en laat op niet te hoog vuur 10 minuten bakken.
Doe 3 eetlepels rode saus door de gebakken groenten, laat even warm worden en roer er dan de gare tortellini door.
Snijd de schoongemaakte paprika en aubergine in blokjes.
Snipper de ui.
Ontvel de tomaten (1 minuut in kokend water, dan laat het velletje makkelijk los), haal de pitjes eruit en snijd ze in blokjes.
Verhit de olijfolie in een kookpan met dikke bodem en bak de ui en de paprika zacht aan.
Voeg de aubergine, de tomaat en wat tijm en rozemarijn toe en bak al roerend tot de tomaat vocht loslaat.
Doe de wijnazijn erbij en laat het geheel dan, met een deksel op de pan, drie kwartier sudderen. Controleer regelmatig of het niet droog kookt.
Roer aan het eind stevig door, zodat alles een geheel wordt.
Voeg een scheut room en naar smaak zout, peper en wat suiker toe en kook zo nodig zonder deksel al roerend nog wat in.
Het resultaat blijft in een pot in de koelkast een week goed en kan ook worden ingevroren.
Erbij:
Gemengde salade.

Voor morgen eet lekker !

 

Bron: Vakantierecepten uit Italië (2001) van Wendy Ruwhof.