| 200 g verse tortellini 
			met kaas of vlees3 sjalotten
 1 kleine courgette
 1 eetlepel olijfolie
 1/2 potje Sugo ai Peperoni e Melanzane (te koop bij o.a. Auchan), 
			maar ook
 zelf te maken (zie hieronder)
 Voor de zelfgemaakte saus:
 1 rode paprika
 1/2 aubergine
 2 rijpe tomaten
 1 ui
 1 eetlepel wijnazijn
 2 eetlepels room
 1 theelepel suiker
 rozemarijn, tijm
 zout, peper
 1 eetlepel olijfolie
 | 
		
			| Kook de tortellini in 
			ruim water met zout gaar. Dit duurt ongeveer eenkwartier, afhankelijk van de versheid. Proef even en laat ze, als ze 
			gaar
 zijn, in een zeef uitlekken.
 Doe ze daarna terug in de pan om ze warm te houden.
 Snipper de sjalotten en bak ze in een diepe koekenpan zachtjes aan.
 Snijd de courgette in kleine blokjes, doe die bij de sjalotten en 
			laat op
 niet te hoog vuur 10 minuten bakken.
 Doe 3 eetlepels rode saus door de gebakken groenten, laat even warm 
			worden en
 roer er dan de gare tortellini door.
 Snijd de schoongemaakte paprika en aubergine in blokjes.
 Snipper de ui.
 Ontvel de tomaten (1 minuut in kokend water, dan laat het velletje 
			makkelijk
 los), haal de pitjes eruit en snijd ze in blokjes.
 Verhit de olijfolie in een kookpan met dikke bodem en bak de ui en 
			de paprika
 zacht aan.
 Voeg de aubergine, de tomaat en wat tijm en rozemarijn toe en bak al 
			roerend
 tot de tomaat vocht loslaat.
 Doe de wijnazijn erbij en laat het geheel dan, met een deksel op de 
			pan, drie
 kwartier sudderen. Controleer regelmatig of het niet droog kookt.
 Roer aan het eind stevig door, zodat alles een geheel wordt.
 Voeg een scheut room en naar smaak zout, peper en wat suiker toe en 
			kook zo
 nodig zonder deksel al roerend nog wat in.
 Het resultaat blijft in een pot in de koelkast een week goed en kan 
			ook
 worden ingevroren.
 Erbij:
 Gemengde salade.
 
			  
			 
	 
	 |