| Ontvel de tomaten en 
			verwijder de zaadjes. Snijd 1 tomaat in mooieblokjes en prak de andere in een kommetje fijn. Snijd het uitje in 
			dunne
 ringetjes. Snijd de gorgonzola in 2 gelijke plakken.
 Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Verhit de boter in een
 koekenpan en bak de biefstuk in 4 minuten bruin en van binnen rosé. 
			Leg
 de biefstukjes naast elkaar in een kleine, lage ovenschaal. Strooi 
			er
 wat zout en peper over. Leg op elk biefstukje een plak gorgonzola en
 verdeel de ui- en tomaatstukjes erover.
 Schuif de schaal circa 15 centimeter onder het hete grill element en 
			laat
 de gorgonzola in circa 3 tot 4 minuten smelten.
 Roer intussen de fijngemaakte tomaat met de cognac of rode port en 
			de
 bouillon door het bakvet en schraap de aanbaksels los.
 Kook de jus in circa 2 minuten op een hoog vuur in. Doe de jus over 
			in
 een juskom en geef deze apart bij het vlees. Lekker met gebakken
 aardappeltjes of een rijsttimbaaltje en een salade van veldsla.
 
			  
			 
	 
	 |