| 3 eetlepels olijfolie400 g voorgekookte aardappelplakjes of -partjes (koeling)
 50 g spekreepjes
 1 fijngesneden teentje knoflook
 1 eetlepel fijngesneden verse tijm of 1/2 theelepels Provençaalse 
			kruiden
 1 rode ui in parten
 1 kleine camembert (125 g) of 125 g camembert in stukken
 1/2 eetlepel balsamicoazijn
 1 theelepel grove mosterd
 zout, versgemalen peper
 1 zakje veldsla (75 g)
 een ovenschaal of 2 éénpersoons ovenschaaltjes, ingevet
 | 
		
			| Verhit 1 eetlepel olie in 
			een koekenpan en bak de aardappeltjes met de spekreepjes, de 
			knoflook en de tijm hierin 10 minuten tot de aardappeltjes 
			lichtbruin en knapperig zijn.Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
 Schep de ui door het aardappelmengsel.
 Schep het mengsel in de grote ovenschaal en leg de hele camembert 
			erop.
 Of verdeel het aardappelmengsel over 2 ovenschaaltjes en verdeel de 
			camembert erover.
 Zet de aardappelschotel 2-4 minuten onder de hete grill tot de kaas 
			heet
 en goudbruin wordt en gaat 'bubbelen'.
 Roer een dressing van de azijn, 2 eetlepels olie, de mosterd, zout 
			en peper en schep de veldsla met de dressing om.
 Serveer de aardappelschotel direct met de sla en eventueel warm 
			geroosterd brood.
 |