| 
			 Kook de rijst 
			gaar met een flinke scheut ketjap, 1 maggiblokje en 1 eetlepel olie 
			en en laat het daarna afkoelen.  
			De kipfilet in wat water gaar koken met 1 maggiblokje 1 teentje 
			knoflook en 1 takje selderij. Snij de kipfilet daarna in kleine 
			stukjes.  
			Versnipper de ui, pers de 4 teentjes knoflook, rasp de gember, de 
			selderij fijnsnijden. 
			In een wok met hete olie de ui, trassi, knoflook en gember fruiten. 
			Daarna de stukjes kipfilet toevoegen.  
			Na 1 minuutje gaan de overige ingrediënten erin: zoute ketjap, 
			gekruide marinade ketjap, chili saus, zwarte peper, djinten, 
			ketoembar, 1/2 kopje water en maggiblokjes naar smaak.  
			Laat dit geheel 4 minuten doorbakken in de wok. 
			Daarna beetje bij beetje de bruine gekookte rijst erbij doen en goed 
			omscheppen, het gaat beter met 1 lepel in elke hand. Eventueel op 
			smaak brengen met aromat, zout, suiker. 
			Voeg op het laatst de selderij toe en mix deze door de nasi. 
			TIPS! Lekker met komkommer, tomaat, sambal en kroepoek. En heerlijk 
			met gestoofde of geroosterde kippenbout of kipsaté met pindasaus. 
			
			  
			   
			  
			  
			 
			
	  
			
	  
			 |