| 
			 2 eetlepels 
			slagroom 
			1 kleien rode paprika 
			1 kleine gele paprika 
			3 eetlepels olijfolie 
			1 klein ei, losgeklopt 
			2 eetlepels pijnboompitten 
			250 g bloem van harde tarwe 
			10 g verse gist, verkruimeld 
			1 theelepel fijne kristalsuiker 
			2 middelgrote rode uien, in dunne ringen 
			2 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas 
			1 eetlepel kappertjes, afgespoeld en uitgelekt 
			12 zwarte olijven, zonder pit en kleingesneden 
			1 middelgrote aubergine, in blokjes van 2,5 x 2,5 cm  | 
		
		
			| 
			  Meng de 
			bloem en 1 theelepel fijn zeezout in een grote kom en maak een 
			kuiltje in het midden.  
			Los de gist op in 50 ml water op lichaamstemperatuur, schenk hem in 
			het kuiltje en meng alles tot een deeg dat net samenhangt.  
			Kneed het deeg 10 minuten op een licht met bloem bestoven werkvlak. 
			Vorm er een bal van, leg die in een met olie ingevette kom, dek hem 
			af met een vochtige theedoek en laat hem 1 uur rijzen.  
			Sla het deeg neer en kneed het nog eens 10 minuten op een licht met 
			bloem bestoven werkvlak. Doe het terug in de kom, dek het af en laat 
			het opnieuw 1 uur rijzen. 
			Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrooi de blokjes aubergine met 
			zout, doe ze in een vergiet en laat ze 20 minuten uitlekken.  
			Rooster de paprika's 20 minuten. Laat ze afkoelen, verwijder de 
			schil, halveer ze, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd het 
			vruchtvlees in repen. Laat de oven aan staan.  
			Verhit de helft van de olie op laag vuur en bak de ui in 8 minuten 
			al roerend goudbruin.  
			Voeg 3 eetlepels water, de suiker, kappertjes, pijnboompitten, 
			olijven, paprikarepen en wat peper en zout toe en meng alles goed.
			 
			Spoel de blokjes aubergine af en dep ze droog met keukenpapier. 
			Verhit de resterende olie op middelhoog vuur en bak de blokjes al 
			roerend 6-7 minuten. Breng ze op smaak met peper en zout en meng ze 
			door het uimengsel.  
			Sla het deeg neer en kneed het 2-3 minuten op een licht met bloem 
			bestoven werkvlak. Rol het uit tot een ronde lap van 50 cm doorsnede 
			en 5 mm dik.  
			Leg de groenten op een helft van het deeg, vouw de andere helft 
			eroverheen en druk de naad stevig aan.  
 Meng het ei met de room en kaas en bestrijk de calzone ermee.  
			Leg de pizza op een licht ingevette bakplaat en bak hem 25 minuten.
			 
			Neem de pizza uit de oven en serveer hem onmiddellijk. 
			
			  
			  
			
	  
			
	  
			 |