| 
			 1 tomaat, stukje 
			ui, stukje wortel, 10 g boter, ½ blikje tomatenpuree, 10 g bloem, 
			250 ml water, ½ bouillonblokje, 1 laurierblaadje, 3 peperkorrels, 1 
			kuipje koffiemelk 
			Materialen:  
			pan, litermaat, garde, snijplanken, schilmesje, soepkom, lepel  | 
		
		
			| 
			 Snij de tomaat, 
			ui en wortel in hele kleine stukjes.  
			Smelt de boter op laag vuur in een kookpan. Fruit de ui en de wortel 
			in de boter glazig.  
			Voeg nu de tomatenpuree toe en roer het even goed door.  
			Voeg nu de bloem toe. Roer met een garde in de pan totdat je geen 
			bloem meer ziet.  
			Schenk nu het water erbij. Breng de soep al roerend aan de kook.  
			Voeg de tomaat, peperkorrels, laurierblaadje en bouillonblokjes 
			erbij.  
			Laat de soep 10 minuten zachtjes koken.  
			Maak de soep af met een scheutje koffiemelk. Laat de soep nog 1 
			minuut staan. 
			  
			  
			
	  
			
	  
			 |