| Kook de 
			tagliatelle in ruim water met 2 eetlepels olijfolie en zout gaar.Ontvel de tomaten en verwijder de pitten.
 Snijd de mozzarella en het tomatenvruchtvlees in blokjes en hak het 
			basilicum
			en de bosuitjes.
 Verwarm de rest van de olijfolie in een pan en smoor de bosuitjes 
			hierin kort.
 Giet de gezeefde tomaten erbij en pers de knoflook erboven uit.
 Voeg de tomaten, de kappertjes en de helft van het basilicum toe en 
			laat het
			even doorkoken.
 Roer als laatste de mozzarella door de saus en breng hem op smaak 
			met peper
			en zout.
 Serveer de saus over de tagliatelle en bestrooi het geheel met de 
			rest van
			het basilicum.
 De combinatie mozzarella, tomaat en basilicum kom je heel erg vaak 
			tegen. Ze
 is echt afkomstig uit de Italiaanse keuken. Of je het nu gebruikt op 
			brood, in
 een salade, in een quiche of in een saus, het smaakt altijd goed.
 Ik gebruik mozzarella vaak om mee te gratineren, omdat ze heel mooi 
			draden
 trekt en niet zo overheersend van smaak is. Tegenwoordig kun je ook
 minibolletjes mozzarella krijgen en die kun je heel leuk verwerken 
			in hartige
			hapjes.
 Het is wel aan te raden om de mozzarella bij de kaasboer te kopen, 
			want die
 is beter van kwaliteit en smaak dan de voorverpakte versie.
 |