Verwarm de oven
voor op 200°C. Was de aardappelen en snijd ze vervolgens in stukken
van zon 3 ą 4 centimeter groot. Leg de aardappelen op een met
bakpapier beklede bakplaat. Verdeel hierover 1/3 van de olijfolie en
breng op smaak met wat peper en zout.
2
Rooster de aardappelen 12 min. in de oven. Haal de bakplaat uit de
oven en schep de aardappelen om. Leg de champignons op de plaat bij
de aardappelen en verdeel 1/3 van de olijfolie en peper en zout over
de champignons. Rooster de aardappelen en champignons nogmaals 12
min.
3
Begin ondertussen aan de patatas bravas saus. Maak de ui, knoflook
en chilipepers schoon en snipper fijn, was de wortel en snijd in
kleine blokjes. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak
hierin de ui, knoflook, wortel en chili peper 5 min. Voeg de
tomatenblokjes, tijm, azijn en honing toe. Laat het geheel 15 min.
op rustig vuur pruttelen. Pureer de patatas bravas saus met een
staafmixer of blender tot een saus. Breng de saus eventueel op smaak
peper en zout.
4
Meng de gebakken aardappelblokjes met 4 eetlepels van de patatas
bravas saus. Bewaar de overige saus voor de dip. Snijd de manchego
kaas in blokjes.
5
Rijg de patatas bravas aan de spiesjes samen met de gebakken
champignons, cherry tomaatjes, plakjes chorizo, manchego, olijven en
chili garnalen.
6
Meng voor de roomkaas met 5 eetlepels patatas bravas saus.
7
Hak de peterselie grof en serveer samen met de spiesjes en de
overgebleven patatas bravas saus. |