
| 
			 Recept 78... Gebakken Kalfsoesters met verse vijgen  | 
| 
			 Ingrediënten voor 4 personen:  | 
		
| 
			 8 Kalfsoesters, van de 
			bovenbil   | 
		
| 
			 Bereiding:  | 
		
| 
			 Neem de kalfsoesters een 
			half uur vooraf uit de koelkast. Bestrooi ze rondom met vers gemalen 
			peper en bloem en klop daarna het overtollige bloem eraf. Verwarm de 
			olijfolie in een pan met anti -aanbaklaag en bak hierin de 
			kalfsoesters, om en om, mooi bruin en nog rosé van binnen. Neem ze 
			uit de pan, bestrooi ze met zout en houd ze warm. Voeg boter aan de 
			resterende olijfolie toe en bak hierin de stukken verse vijg. Neem 
			de vijgen uit de pan en leg deze op de kalfsoesters. Doe het 
			sinaasappelsap, de balsamico azijn, rietsuiker en de sinaasappelrasp 
			in de pan en kook het zachtjes in zodat het iets dikker wordt en 
			breng met peper op smaak.  | 
		
| 
			 
  |