| 
			 Dit gerecht met tonijn is 
			in combinatie met gekookte rijst of pasta een heerlijke voedzame 
			maaltijd. 
			4 tonijnbiefstukken (elk ongeveer 150 g) 
			3 ml (2 eetlepels) zonnebloemolie 
			sap van 1 citroen 
			55 g bloem 
			45 ml (3 eetlepels) olijfolie 
			1 grote ui, fijngesnipperd 
			1 teen knoflook, geperst 
			125 ml witte wijn 
			25 g boter 
			4 tomaten, ontveld en in plakjes 
			zout en versgemalen zwarte peper 
			15-30 ml (1 … 2 eetlepels) fijngesneden 
			verse oregano 
			verse takjes kruisen, voorgarnering  | 
		
		
			| 
			 Vul de binnenste pan van 
			een hogedrukpan met 250 ml water. Bestrijk de tonijnbiefstukjes met 
			de zonnebloemolie, besprenkel ze met citroensap en haal ze 
			vervolgens door de bloem. Zachtjes schudden om overbodige bloem te 
			verwijderen. 
			Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de vis totdat hij aan 
			beide kanten bruin is. Haal de vis uit de pan met behulp van een 
			schuimspaan. Afdekken en warm houden. 
			Doe de ui in de pan en fruit deze 5 minuten op een laag vuur. Af en 
			toe roeren. 
			Doe ui en knoflook in de snelkookpan en leg de vis erbovenop. Giet 
			hier de witte wijn overheen. Smelt de boter in een aparte pan, voeg 
			de tomaten toe en roerbak deze 1 minuut. Op smaak brengen met zout 
			en peper en vervolgens de oregano erdoor roeren. Voeg de tomatenmix 
			toe aan de inhoud van de snelkookpan. 
			Sluit het deksel van de snelkookpan hermetisch af en kook de inhoud 
			7 minuten onder druk. Laat de stoom snel vrij en haal het deksel 
			eraf. 
			Leg de tonijnbiefstukken en groenten op voorverwarmde borden en 
			garneer het gerecht met verse kruidentakjes. 
			Serveertip: 
			Serveren met gekookte verse pasta, rijst of noedels en verse 
			seizoensgroenten, bijvoorbeeld lentegroenten en bloemkool. 
			Variaties: 
			Vervang de tonijn door zalmmoten. 
			Vervang de gewone tomaten door gele tomaten of Roma tomaten. 
			Gebruik fijngesneden verse marjolein of basilicum in plaats van de
			oregano.  |