| 
			 Ontvel de tomaten, 
			verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. 
			Snijd de peterselie en de ui fijn en de paprika in dunne reepjes. 
			Verhit een scheut olijfolie in een hoge pan en fruit de ui met de 
			paprikareepjes hierin. 
			Voeg dan de rijst en de saffraan toe en laat deze even meebakken. 
			Giet er beetje bij beetje de bouillon bij en laat de rijst onder af 
			en toe 
			roeren in 20 minuten gaar worden. 
			Meng de gekookte mosselen, de tomaatblokjes en de peterselie door de 
			rijst; 
			laat hem even goed doorwarmen en breng op smaak met peper en zout.
			 
			Risottorijst is een rondkorrelige, romig kokende rijstsoort die uit 
			Italië 
			komt. De rijst heeft het vermogen om veel smaak en vocht op te nemen 
			en daarom 
			kun je bij het garen het beste bouillon gebruiken. 
			De bouillon moet niet in één keer worden toegevoegd, maar eerst een 
			beetje; 
			steeds als de rijst het vocht heeft opgenomen, voeg je opnieuw 
			bouillon toe 
			tot de risotto gaar is.  |