| 
			 2 gefileerde 
			zalm van circa 200 g per stuk 
			1 scheutje olie om te bakken 
			blaadjes sla, ringetjes bosui, plakjes komkommer en blokjes ananas 
			om te garneren 
			Voor de dressing: 
			4 eetl. citroensap 
			2 eetl. Thaise vissaus (nam plaa) 
			1 rode Spaanse peper 
			1 citroengras (sereh) 
			1 eetl. fijngeraspte gemberwortel 
			2 eetl. bruine basterdsuiker  | 
		
		
			| 
			 Voorbereiden: 
			Maak eerst de dressing. Doe het citroensap met de vissaus en 1 dl 
			water in een steelpannetje. Snipper het pepertje zonder de zaadjes. 
			Verwijder het harde buitenblad van het citroengras en snijd het 
			binnendeel in ringetjes. Doe de Spaanse peper, het citroengras, de 
			gemberwortel en de suiker bij het vocht in het pannetje en breng op 
			laag vuur aan de kook. Laat zachtjes koken tot ongeveer de helft van 
			het vocht is verdampt. Giet het siroopachtige vocht door een zeef en 
			verdeel het in twee gelijke porties. Bestrijk de stukken zalm aan 
			beide kanten met de ene helft van de siroop en laat intrekken. Klop 
			de olie door de andere helft van de siroop. 
			Bereiden: 
			Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de stukken zalm in 
			circa 3 minuten per kant goudbruin en net gaar. Verdeel de sla over 
			een platte schaal. Verdeel de warme zalm in grove stukken en schep 
			ze in het midden van de schaal. Garneer de rand met plakjes 
			komkommer en blokjes ananas. Bedruppel de salade met de resterende 
			dressing en bestrooi met de bosui.  |