| 
			 Was de linzen. 
			Haal de krabsticks uit de plastic hulsjes en pluis ze uit elkaar. 
			Snijd de sticks in reepjes. Roer de reepjes en tomatenpesto door 
			elkaar. 
			Kook de linzen in lichtgezouten water gaar. De kooktijd bedraagt ca. 
			35 minuten. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de met zout 
			bestrooide tonijn ca. 3 minuten per kant. De tonijn wordt niet door 
			en door gaar gebakken maar is van binnen rosé van kleur. Snijd de 
			tonijnmoten horizontaal door. Bedek de onderste helft met het 
			krab-pesto-mengsel en leg de bovenste helft er weer bovenop. Verdeel 
			de uitgelekte linzen over de borden. Leg er een tonijnmoot bovenop. 
			Garneer het gerecht met enkele gehalveerde tomaatjes en blaadjes 
			basilicum. 
			Variatie: 
			Vervang de linzen door tuinboontjes.  |