| 
			 Sushirijst: was de rijst, 
			breng de rijst met 3½ dl water en een ½ theel. zout aan de kook. 
			Laat de rijst afgedekt zachtjes gaar worden (ca. 20 min.). Meng de 
			azijn met de suiker, de rest van het zout en de mirin. Voeg dit aan 
			de gaar gekookte rijst toe en laat de rijst al roerende met een 
			grote spatel afkoelen.  
			Sushi: Snijd de tonijn in lange dunne repen van ½ cm dikte. Verdeel 
			de rijst, spinazie en tonijn in 12 porties. Leg een vel nori op een 
			Japans sushimatje. Verdeel een portie rijst gelijkmatig over de hele 
			breedte van het vel, maar houd aan de bovenkant 2 cm vrij. Strijk 
			over de hele breedte, op het midden van de rijst een dunne streep 
			wasabi. 
			Verdeel een portie koude spinazie over de rijst en strooi er wat 
			sesamzaad over. Leg repen tonijn over de hele breedte op de 
			spinazie. Rol de sushi met behulp van het matje stevig rond de 
			tonijn. Maak nog 11 rolletjes. Snijd elk rolletje in 4 stukjes en 
			zet ze rechtop op 6 bordjes. 
			Serveertips: 
			Variatie: vervang de tonijn door zalm of krab. Bestrooi de spinazie 
			met Japanse citroenpeper (toko).  |