| 
			 375 g farfalle 
			(strikjespasta)  
			2 kleine sjalotten, fijngesneden  
			1 kleine rode chilipeper, zaadjes verwijderd, fijngesneden  
			2 el olijfolie  
			300 g verse zalmfilet, in repen  
			± 1 dl visbouillon (van tablet)  
			2,5 į 3 dl slagroom  
			3 el gezeefde tomaten (pak į 400g )  
			zout  
			peper  
			citroensap  
			1-2 el fijngesneden dille  
			40 g geraspte Parmezaanse kaas   | 
		
		
			| 
			 Pasta met room, zalm, 
			dille en een pittig rood pepertje!  
			Kook de farfale volgens gebruiksaanwijzing in ruim kokend water met 
			zout beetgaar.  
			Bak de sjalotten en rode peper ± 4 min. in de olie, voeg de zalm toe 
			en bak deze ± 1 min. mee. Schenk de visbouillon erbij en laat het 
			mengsel 2-3 min. zachtjes koken.Voeg de slagroom en de gezeefde 
			tomaten toe en laat alles nog ± 3 min. koken tot de saus een goede 
			dikte heeft.  
			Breng op smaak met zout en peper en iets citroensap. Voeg de dille 
			toe en schep de saus direct door de uitgelekte pasta. Strooi voor 
			serveren de kaas erover.  
			Opmerking: 
			Vervang de verse zalm door ± 200 g gerookte zalm. Van gerookte zalm 
			heeft u minder nodig, omdat de smaak intenser is.  |