| 
			 1 panga filet 
			per persoon, gember naar smaak (vers of gedroogd), Fair Trade *dipper, 
			zoet pikant (AH) 
			Surinaamse sambal (Koningsvogel), grote rauwe gamba's of garnalen 
			naar smaak, maar ± 4-5 per persoon, knoflook, fijngehakt, 
			teriyakimarinade 
			olie, roerbakgroenten naar eigen keus 
			noedels (Soubry)  | 
		
		
			| 
			 Pangafilet 
			droogdeppen en in stukken snijden.  
			Knoflook fijnhakken.  
			Verse gember fijnhakken.  
			In een schaal de teriyakimarinade, de fijngehakte knoflook. de 
			dipper naar smaak en de fijngehakte gember doen.  
			Goed door elkaar roeren.  
			Vis erin leggen en goed doorscheppen.  
			± 15 minuten laten staan.  
			Gamba's of garnalen pellen en darmkanaal verwijderen.  
			Olie in een schaal doen en hierin de fijngehakte knoflook en sambal 
			naar smaak doen.  
			Goed door elkaar scheppen en gamba's of garnalen toevoegen. Ook 15 
			minuten laten staan.  
			In de tussentijd water koken en noedels volgens gebruiksaanwijzing 
			koken.  
			In een wok olie warm laten worden, tot het gaat walmen.  
			Garnalen mooi rose bakken. Uit de wok scheppen en even apart houden.
			 
			Panga filet bakken, ook uit de wok scheppen en even apart houden.
			 
			Olie bijvoegen en wokgroenten beetgaar wokken.  
			Pangafilets door dit groentemengsel scheppen, daarna de gamba's of 
			garnalen.  
			Noedels apart serveren of door het mengsel scheppen. 
			*Dipper.
			  Ik heb 
			laatst van Fair Trade de Dipper zoet Pikant bij de supermarkt 
			ontdekt. Een heerlijke geurige melange van verschillende specerijen. 
			Met de Dipper kun je verschillende dingen doen. Meng een 
			theelepeltje met een scheut (olijf)olie, laat het een kwartiertje 
			intrekken en dippen maar. Met stokbrood of Turks brood bijvoorbeeld. 
			Ook lekker over een salade of geroosterde groenten. Of mix de Dipper 
			met yoghurt of mayonaise. In deze vis roerbakschotel. Maar ook een 
			couscous geef je direct een oosters tintje door er wat Dipper aan 
			toe te voegen!  |