| 
			 Neem een 
			ovenschaal waarin de hele vis past en leg er een vel aluminiumfolie 
			in dat 2 1/2 keer zo groot is als de vis. Kerf de vis aan beide 
			kanten 4-5 
			maal diep in. Wrijf hem in met citroensap en bestrooi met zout en 
			peper. Leg 
			de vis op de folie en zet apart.  
			Voor de masala: 
			Hak de ui en knoflook fijn in een blender of keukenmachine. Doe het 
			in een 
			kom met gehakte koriander, yoghurt, garam masala, chilipoeder, 
			koriander, 
			komijn en fenegriek. Meng alles goed en wrijf de vis van buiten en 
			van binnen 
			in met de masala. Trek de folie als een tentje over de vis en vouw 
			de naad 
			dicht. Laat minstens 4 uur marineren op een koele plaats. 
			Bak de vis 20 minuten in een op 160ºC. voorverwarmde oven. Haal hem 
			dan 
			voorzichtig uit de folie, leg hem in een vistang op een grillrooster 
			en 
			rooster hem op een houtskoolbarbecue. Pas op in dit stadium: gare 
			vis breekt 
			gemakkelijk. Of braad de vis naar wens af op een rooster in de oven.
			 
			Noot: Traditioneel wordt vers gevangen vis ingewreven met masala, in 
			een 
			bananenblad verpakt en in de hete as gesmoord. Deze methode die 
			stoven en 
			stomen combineert in het blad, bewaart de sappen van de vis zelf. 
			Aluminiumfolie geeft hetzelfde resultaat.  
			Geef er witte rijst bij.  |