|
400 g rode zoete
aardappels, gewassen en in blokjes van 2 cm
2 el olie
2 uien ą 80 g, fijngehakt
80 g wortelen, in blokjes van 1 cm
1 el fijngehakte knoflook (2 grote teentjes)
1 el geraspte verse gember
1 chilipeper, ontzaad en fijngehakt (of 2 el gedroogde chilipeper)
½ tl komijnpoeder
500 ml water
300 ml kokosmelk in blik
2 Knorr Bouillonketeltje Groenten
200 g tomaten, in blokjes van 1 cm
4 sneetjes zuurdesembrood
250 ml Griekse yoghurt
50 g pompoenpitten
2 takjes koriander, fijngehakt
1 limoen, in vieren |
|
Verwarm de oven
voor op 200°C. Meng de zoete aardappel en de olie in een ovenschaal
en rooster in de oven gedurende 20-30 minuten tot ze zacht en
goudbruin zijn.
Zet ondertussen een braadpan op het fornuis en voeg wat olie toe,
bak de ui en de wortelblokjes 2 minuten. Voeg de gehakte knoflook,
gember, chili en komijn toe en verwarm ongeveer 1 minuut om de
smaken vrij te maken.
Voeg de zoete aardappel en de tomaten toe aan de pan en blus met
water en kokosmelk. Roer de Knorr Bouillonketeltjes Groenten erdoor
en breng aan de kook. Laat 10 minuten sudderen.
Pureer de soep met 200 ml van de yoghurt met een staafmixer. Verdeel
de soep over de borden en garneer met rest van de yoghurt, wat
pompoenpitten en de koriander. Geef er de rest van de pompoenpitten
en de citroenparten apart bij.
Groententip:
Bestrijk sneetjes zuurdesem of volkorenbrood met een doorgesneden
teen knoflook voor een extra lekkere smaak en serveer bij de soep. |