100 g
tarwekorrels bijv. Ebly
1 kg pompoen, geschild en in blokjes van ± 1 cm
100 g zongedroogde tomaten, gehakt
1 el plantaardige olie
1 ui, gesnipperd
1 peterseliewortel, geschild en grof gehakt
75 g panklare spinazie
2 el tomatenpuree
Knorr Vloeibare Bouillon Morocco
1 rol koelvers bladerdeeg ą 270 g
100 g feta
Extra nodig: springvorm ų 26 cm
Bereiding:
Verwarm de oven
voor tot 180°C. Kook de tarwe gaar volgens de aanwijzingen op de
verpakking.
Kook de pompoen in 15-20 minuten gaar. Giet de pompoen af en meng
met de zongedroogde tomaten door de gekookte tarwe.
Verhit de olie in een braadpan en bak de ui met de peterseliewortel
± 3 minuten al omscheppend goudgeel. Voeg de spinazie toe en bak 1
minuut mee. Schep het door het pompoenmengsel. Breng het
pompoenmengsel op smaak met de tomatenpuree en de Knorr Vloeibare
Bouillon Morocco.
Bekleed de vorm met het bladerdeeg. Vul de vorm met het
pompoenmengsel. Strooi de verkruimelde feta erover. Bak de
pompoentaart met feta in 35-40 minuten bruin en gaar.
Lekker met een salade van fijngeschaafde rode kool met appel en
peterselie op smaak gebracht met citroensap en versgemalen peper en
zout naar smaak.