1 el Knorr
Vloeibare Bouillon Groenten
250 g tofu
250 g sperziebonen, afgehaald
300 g aardappelen, geschild
2 eieren
1 sjalot
1 tl graanmosterd (of gewone mosterd)
1 el ciderazijn (of natuurazijn)
1 el olijfolie
zout
peper
250 g tomaten, in blokjes
400 g witte of zwarte bonen in blik
verse peterselie |
Snijd de tofu in
plakjes van 5 mm. Voeg de Knorr Vloeibare Bouillon Groenten toe aan
de tofu en zorg ervoor dat deze alle plakken bedekt. Laat het 10
minuten marineren.
Zet ondertussen een grote pan op hoog vuur, voeg wat water met zout
toe en breng aan de kook. Voeg de sperziebonen toe en kook beetgaar.
Breng de bonen van het kokende water over in een kom met koud water
om het kookproces te stoppen.
Giet het warme water niet weg - voeg de aardappelen toe aan het
water en kook ze tot ze zacht zijn in het midden (voeg wat heet
water toe als ze niet ondergedompeld zijn), laat uitlekken en zet ze
opzij om wat af te koelen.
Maak de pan schoon en kook de eieren ongeveer 8 minuten. Koel ze af
onder stromend koud water, verwijder de eierschaal en snijd ze in
kwarten. Schil de sjalotten en snijd ze in dunne halve maantjes.
Snijd de lauwwarme aardappelen in halve maantjes van ongeveer 5 mm
dik.
Bereid de vinaigrette door de graanmosterd te mengen met de
ciderazijn en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Zet
opzij.
Neem een antikleefpan, voeg een scheutje olie toe en bak de
gemarineerde tofu op middelhoog vuur goudbruin gedurende ongeveer 5
minuten aan beide kanten. Voeg dit toe aan een slakom samen met de
tomaten, uitgelekte zwarte bonen, sperziebonen, sjalot, eieren en
aardappelen.
Sprenkel de vinaigrette erop en meng het indien nodig samen met wat
zout en peper en strooi er wat gehakte peterselie overheen.
Groententip:
Als je de ingrediënten met de vinaigrette mengt terwijl ze nog
lauwwarm zijn, nemen ze de dressing beter op. |