Pel en snipper
de uien, schil de wortels en de aardappelen. Snijd de prei in ringen
en was ze goed. Was de bleekselderij en snijd de stengels in dunne
boogjes.
Verwarm de vloeibare margarine in een soeppan en fruit de uien al
omscheppend 5 minuten. Voeg de rest van de groenten toe en bak ze 5
minuten mee. Voeg het laurierblad toe. Schenk er 1 liter water bij,
voeg de Knorr Bouillontabletten Groente toe en breng alles aan de
kook. Laat de soep op een laag vuur met de deksel op de pan 30
minuten zachtjes koken.
Schep met een schuimspaan twee lepels groenten uit de bouillon en
laat ze goed uitlekken. Pureer de rest van de soep met een
staafmixer en schep de achtergehouden groenten er weer door. Verdeel
de groentesoep over 4 borden of kommen en garneer met de peterselie.
Groente tip:
Serveer deze lekkere herfst groentesoep met een lepel crème fraîche
en knapperig brood. |