Recept 451, Herfst groentesoep.

Ingrediënten voor 4 personen:

2 uien
2 wortelen
2 aardappelen
1 prei
4 stengels bleekselderij
1 eetlepel vloeibare margarine
1 laurierblad
2 Knorr Groentebouillon tabletten
1 eetlepel fijngehakte verse platte peterselie

Bereiding:

Pel en snipper de uien, schil de wortels en de aardappelen. Snijd de prei in ringen en was ze goed. Was de bleekselderij en snijd de stengels in dunne boogjes.
Verwarm de vloeibare margarine in een soeppan en fruit de uien al omscheppend 5 minuten. Voeg de rest van de groenten toe en bak ze 5 minuten mee. Voeg het laurierblad toe. Schenk er 1 liter water bij, voeg de Knorr Bouillontabletten Groente toe en breng alles aan de kook. Laat de soep op een laag vuur met de deksel op de pan 30 minuten zachtjes koken.
Schep met een schuimspaan twee lepels groenten uit de bouillon en laat ze goed uitlekken. Pureer de rest van de soep met een staafmixer en schep de achtergehouden groenten er weer door. Verdeel de groentesoep over 4 borden of kommen en garneer met de peterselie.
Groente tip:
Serveer deze lekkere herfst groentesoep met een lepel crème fraîche en knapperig brood.