De gelakte
kipreepjes: Snijd de kipfilet in reepjes en plet de knoflook. Meng
de Knorr Vloeibare Bouillon Kip met de honing, 1 el olijfolie,
knoflook en 1 el limoensap. Doe de reepjes kip in de saus en laat 1
uur rusten in de koelkast.
De salade: Kook de quinoa beetgaar in water, giet af en laat goed
uitlekken. Schil en spoel de witte rammenas en de komkommer en was
de appel. Snijd met een mandoline of scherp mes heel dunne schijfjes
van de rammenas, komkommer en de appel en meng ze met 1 el
limoensap, 1 el olijfolie en de gehakte bieslook. Kruid met peper.
Rooster de sesamzaadjes in een droge pan en zet even aan de kant.
Verhit ½ el olijfolie in een pan en bak hierin de quinoa licht
krokant. Giet de quinoa daarna op een keukenpapier en laat afkoelen.
Haal de reepjes kipfilet uit de marinade en bak ze in 1½ el
olijfolie. Laat het vuur hoog staan zodat de saus karamelliseert en
kruid bij met peper. Leg onderaan op elk bord de rammenassalade en
garneer met gebakken quinoa, geroosterde sesamzaadjes en gebakken
kipreepjes. |