Voorbereiding:
Spoel de witloof stronkjes af en kook in ruim water met het
bouillonketeltje in 12 minuten beetgaar. Laat de witlof 30 minuten
uitlekken en afkoelen in een vergiet.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht) of 200°C (onder- en
bovenwarmte).
Schil de aardappels en kook ze in 20 minuten gaar.
Snijd de witloofstronkjes overlangs door en haal de harde kern
eruit. Rol elke helft in een snede ham en leg in de ovenschaal.
Doe de melk met Solo Crèmefine Licht en de inhoud van het zakje
witte saus in een pan en breng de saus al roerend aan de kook. Giet
de saus over de witlof en bestrooi met geraspte kaas. Zet de schaal
in de warme oven en bak de witloofgratin in 20 minuten goudbruin.
Serveer de witloofgratin met de gekookte aardappels.
Tip:
Serveer de witloofgratin met een frisse paprikasalade: maak 2
parika’s schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in
kleine blokjes. Pel en snipper de ui. Doe de paprika en ui in een
kom en maak de salade af met 2 eetlepels kant-en-klare vinaigrette. |