Schil en snijd
de aardappelen in 4 stukken. Schil de wortelen en snijd in stukken
van ± 5 cm. Breng een pan met water aan de kook en kook ze in
ongeveer 15- 20 water gaar.
Giet af en stamp fijn met een stamper. Voeg vervolgens het eigeel
samen met wat peper, zout en nootmuskaat en roer goed door. Voeg als
laatste nog een scheutje vloeibare margarine toe en meng nogmaals
goed door.
Doe ondertussen twee eetlepels in een pan, verwarm de margarine en
bak de worsten op middelmatig vuur in ± 15 minuten rondom bruin en
gaar.
Doe 250 ml warm water in een steelpannetje en voeg het zakje Knorr
Vleesjus toe. Roer met een garde tot het volledig is opgelost en
breng langzaam aan de kook. Laat nog 1 minuutje koken. Serveer de
wortelpuree op een bord met de worst en jus ernaast. Smakelijk! |