of het van de week...

Recept 56...

Bosvruchten tiramisu

Ingrediënten voor 6 personen:

1/2 pak lange vingers (175 g)
1 dl Créme de Cassis
250 g mascarpone
1 zakje vanillesuiker
50 g poedersuiker
500 g frambozen
200 g aardbeien en bosbessen
paar takjes verse munt
cakevorm van 1 liter

Bereiding:

Vorm met plasticfolie bekleden. Mascarpone stijfkloppen met vanillesuiker
en poedersuiker (1.5 eetl. poedersuiker achterhouden). Bodem van vorm
bedekken met lange vingers, gesuikerde kant naar onder. Helft van likeur
erover sprenkelen. Laag frambozen erover verdelen. Helft van mascarpone
erop scheppen. Daarop weer laag lange vingers met likeur en laag
frambozen leggen. Rest van mascarpone erop scheppen en gladstrijken.
Afgedekt met plasticfolie in koelkast minstens 4 uur laten opstijven.
Voor serveren op een schaal storten. Garneren met rest van fruit, munt en
poedersuiker.