De bosbessen op een zacht
vuurtje stoven en met suiker op smaak brengen,
het geheel binden met maïszetmeel. Verdelen over 4 coupes en koel
plaatsen
De 4 eierdooiers, het bosbier en de suiker opkloppen tot een
sabayon.
4cl bosbessenlikeur toevoegen en omspatelen met de geklopte room.
De sabayon over de bosbessen gieten en laten opstijven in de
koelkast.
Voor het opdienen garneren met opgeklopte room, chocoladeshilfers en
een
klein chocolaadje.
Variant: vervang het bosbier door kriek en de bosbessenlikeur door
kersenlikeur.
*Bosbier is een fruitbier
dat gebrouwen wordt door Brouwerij Sint-Jozef gelegen in Opitter.
Dit bier werd gelanceerd in 1989. Bosbier wordt gebrouwen op basis
van pilsbier en dit is in fel contrast met de andere fruitbieren die
meestal gebrouwen worden op basis van lambiekbieren met de bekende
zurige smaak. Bosbier is verkrijgbaar in tonnen van 30 l en flesjes
van 25 cl.
|