of het van de week...

Recept 118...

Cottage cheese soufflé

Ingrediënten voor 4 personen:

100 g boter
225 g cottage cheese
125 gr suiker
1/2 mespunt muskaatnoot
1/3 mespunt 4-kruidenmengeling
2 eieren
20 g vanillepuddingpoeder (voor warme bereidingen)
30 g gemalen amandelen

Bereiding:

Klop de boter tot een romige massa. Klop er de cottage cheese samen met
de suiker en de kruiden goed onder.
Klop er de eieren onder. Roer er al zevend het puddingpoeder bij met de
klopper. Vul een bakvaste vorm of soufflépotjes voor 3/4 met het deeg.
Strooi er de gemalen amandelen over.
Bak af in de oven op 190ºC. gedurende 30 minuten. Indien de soufflé‚ te
snel kleurt, kunt u ze afdekken met aluminiumfolie.
Deze soufflé kan warm, lauw of koud opgediend worden.
Lekker met koffie, thee of een zoete witte wijn.