Biscuits verkruimelen met
messen van staafmixer.
Of op broodplank met deegroller erover heen. Heel fijn maken.
Boter smelten, de jam er door roeren.
En dit door de verkruimelde biscuits doen. Dit alles in de
springvorm doen en met de achterkant van een lepel stevig glad
strijken.
Af laten koelen in de koelkast, ongeveer 2 uur of 1/2 uur in
vriesvak.
Monchou met suiker en vanillesuiker vermengen en de geklopte
slagroom er zachtjes door kloppen.
Op de bodem smeren en dan de kersenvlaaivulling erover heen doen.
TIP:
Uitkijken met aluminium springvormen,door waarschijnlijk chemische
inwerking van kersen op aluminium krijg je daar een zwarte
afscheiding van wanneer het er een nacht in staat. Beter is teflon
binnenkant of 2 uur voor gebruik de kersen er pas op te doen.
Opmerking:
Een rond deksel van b.v. bak huzaren salade uit winkel bewaren en
daar een gat in knippen om staafmixer door heen te doen. Dit alles
om te voorkomen dat de koekkruimels door heel de keuken vliegen
terwijl je mixt.
|