Vlees, Kip, Vis, Groenten, Zuivel, Babyvoeding.

Overige Etenswaren.

    

 

Vleeswaren

Koelkast maximaal 7ºC. Diepvries -18ºC.

Bacon, Cervelaatworst, Ontbijtspek, Rookvlees
(Gezouten Vleeswaren)

1 week

1 - 3 maanden

Boterhamworst, Gebraden Gehakt, Gekookte Worst
Gelderse worst, Leverkaas, (Smeer) Leverworst
(Gekookte Vleeswaren)

4 dagen

3 maanden

Casselerrib, Ham, Kipfilet

4 dagen

3 maanden

Fricandeau, Rosbief

2 dagen

3 maanden

Filet Américain

dag van aankoop

niet bewaren!

    

 

Vlees en Kip

Koelkast maximaal 7ºC. Diepvries -18ºC.

Gebraden en Gebakken Vlees

3 - 4 dagen

3 maanden

Rauwe Kip

2 dagen

9 maanden

Rauw Rundvlees

2 dagen

6 - 12 maanden

Rauw Varkensvlees

2 dagen

4 maanden

Rauw Gehakt, Hamburgers, Slavinken (Gemalen vlees)

1 dag

2 - 3 maanden

Restjes Vlees van de Barbecue

bbq niet bewaren!

niet invriezen

    

 

Vis

Koelkast maximaal 7ºC. Diepvries -18ºC.

Rauwe Kabeljauw, Schol, Tonijn (Magere vis)

1 - 2 dagen

6 maanden

Rauwe Zalm, Makreel (Vette vis)

1 - 2 dagen

3 maanden

Gerookte Makreel, Gerookte Zalm, Gerookte Paling

2 dagen

3 maanden

Zoute Haring

1 - 2 dagen

3 maanden

Lekkerbekje, Kibbeling (Gebakken vis)

2 dagen

3 maanden

Garnalen

1 dag

3 maanden

Rauwe Mosselen

1 dag

niet invriezen

Gekookte Mosselen

1 - 2 dagen

3 maanden

    

 

Groenten

Koelkast maximaal 7ºC. Diepvries -18ºC.

Gesneden Groenten

1 dag

3 maanden (* b)

Sla, Andijvie, Spinazie (Bladgroenten)

2 dagen

niet invriezen

Sperziebonen

4 dagen

12 maanden (* b)

Wortelen, Broccoli

3 - 5 dagen

12 maanden (* b)

Witlof, Bloemkool

7 - 10 dagen

12 maanden (* b)

Aubergine, Courgette, Paprika, Winterwortel

5 - 7 dagen

12 maanden (bk)

Komkommer, Tomaten

1 - 2 weken (bk)

niet invriezen

(* b is eerst blancheren, bk is buiten de koelkast bewaren op een donkere koele plek)

    

Zuivelproducten

Koelkast maximaal 7ºC. Diepvries -18ºC.

Melk, Chocolademelk

3 dagen

niet invriezen

Karnemelk, Drinkyoghurt

4 dagen

niet invriezen

Yoghurt, Kwark

4 dagen

niet invriezen

Vla

3 dagen

niet invriezen

Slagroom

3 dagen

niet invriezen

    

 

Boter Kaas & Eieren

Koelkast maximaal 7ºC. Diepvries -18ºC.

Boter

1 - 2 weken

1 - 2 maanden

Margarine

4 weken

1 - 2 maanden

Halvarine

4 weken

niet invriezen

Stuk Jonge of Jongbelegen Kaas

1 week

2 - 4 maanden

Stuk Belegen of Oude Kaas

14 dagen

2 - 4 maanden

Plakken Kaas

3 dagen

niet invriezen

Geraspte Kaas

3 dagen

niet invriezen

Zachte Kaas (Brie, Camembert)

4 dagen

3 maanden

Smeerkaas

1 week

niet invriezen

Rauwe, ongekookte Eieren

4 weken

niet invriezen

Gekookt Ei

1 week

niet invriezen

    

 

Babyvoeding & Moedermelk

Koelkast maximaal 7ºC. Diepvries -18ºC.

Moedermelk

3 dagen

6 maanden

Zelfgemaakt Groentehapje

1 dag

8 maanden

    

 

Overige Etenswaren - Producten

Koelkast maximaal 7ºC. Diepvries -18ºC.

Vlees, Vis, Groenten uit Blik - Glazen pot

2 dagen*

3 maanden*

Vruchten uit Blik - Glazen pot

1 week*

3 maanden*

Vruchtensap - Frisdrank met Vruchtensap

3 - 4 dagen

niet invriezen

Fritessaus, Mayonaise, Cocktailsaus - Knoflooksaus

3 maanden

niet invriezen

Tomatenketchup, Curry, Barbecuesaus

9 maanden

niet invriezen

Olijven, Augurken, Zilveruitjes

1 maand

niet invriezen

Huzarensalade, Eiersalade

1 dag

niet invriezen

Kant-en-klaarmaaltijden, Restjes Warme Maaltijden

2 dagen

3 maanden

Bereide Soep

2 dagen

3 maanden

Kippenbouillon, rundvleesbouillon, visbouillon, groentebouillon, kruidenbouillon 5 dagen 3 maanden

Slagroomgebak, Gebak met slagroom

1 dag

1 maand

Appelgebak, Vlaai zonder slagroom

3 dagen

3 maanden

(* is in een bewaarbakje - dus uit pot of blik halen)

    

Koudste en Warmste plek koelkast - Indeling koelkast - Temperatuur 4ºC. - Max. 7ºC.

Koelkast Warmste - Koudste plek. De temperatuur in een koelkast is niet op iedere plek gelijk. In koelkasten is de:

  • Koudste plek direct boven de groentela achterin. Bewaar de meest bederfelijke producten op de koudste plek.

  • Warmste/minst koude plek in de koelkastdeur, in de groentela en boven in de kast

(Bovenstaande geldt voor koelkasten zonder vriesvak of met een 3 of 4 sterrenvriesvak; bij sommige koelkasten met een 1 of 2 sterrenvriesvak schijnt dit soms andersom zijn, kijk hiervoor in de handleiding van de ijskast).

Indeling Producten Koelkast - Welke Plek?. De precieze indeling kan per koelkast verschillen, maar hieronder is op de afbeelding te zien op welke plek in de koelkast je etenswaren en producten het beste kunt bewaren.
 

    

A . Diepvriesproducten
B . Geopende potjes, frisdranken, dranken
C . Restjes, gebak, soep, vleeswaren (afgedekt)
C . Vlees en rauwe vis (afgedekt), zuivel-producten
D . Groenten en niet-tropisch fruit (apart)
 

 
e . Boter, kaas
f . Potjes, tubes, eieren (in eierdoos), medicijnen
g . Potjes, kleine flesjes
h . Grote flessen, pakken (melk, yoghurt, frisdranken etc.)

    

Bezoekers teller, bedankt voor je bezoek !

  web counter